Kupovina harmonike za potpunog početnika

Ukoliko vam treba pomoć pri kupovini ili prodaji harmonike ovo je pravo mesto da postavite pitanje. Procene vrednosti, stanja, karakteristika, godišta i originalnosti instrumenta.
Odgovori
lozkhan
Nema harmoniku
Pridružio se: 18 Feb 2026, 10:30

Kupovina harmonike za potpunog početnika

Post od lozkhan »

Pozdrav,

Kao što naslov kaže, potpuni sam početnik i imam 33 godine. Nemam neke visoke ambicije, želim svirati za svoj gušt i ćeif pa biram harmoniku na budžetu.

Što mislite, je li ova harmonika prikladna https://www.njuskalo.hr/harmonike/harmo ... s-48918156
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Kupovina harmonike za potpunog početnika

Post od Koca »

Kao pocetnik mozes svirati svasta i neces primetiti bitne razlike, no kao zreo covek od 33 godine trebao bi imati pun format 41 dirku od 120 basova po mogucnosti crne boje sto bi bar vizuelno islo u skladu. Ova moze biti i dobra ali se ipak vodi kao decija harmonika, da ne kazem da vise dodje za devojcice. Uzmi neku Hohner da brze napredujes zbog klavijature a i pre ces je prodati ako odustanes, tako da nisi bacio novac.
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 14 Jun 2018, 10:29
Kontakt:

Post od Džoga »

Slazem se sa Kocom, pogledaj nesto ovog tipa vise,

https://www.njuskalo.hr/harmonike/hohne ... s-49026910

Izuzetno dobra harmonika celu muzicku skolu sam je na casovima koristio. Ima mnogo lepu dirku.
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Post od Koca »

Dobra je ta harmonika sa tim crnim metalnim dodatkom ispod dekle koji se moze i skloniti. Sa njim zvuk biva meksi ili bez njega ostriji. Jedino sto se mora otvoriti harmonika da bi se to odradilo, a ima i model koji ima sordinu koja se preko neke poluge navlaci ili smacinje ali bez rasklapanja hamronike. U oba slucaja nema podele na mekse ili ostrije tonove i njihove kombinacije, vec je taj efekat za komplet tonove. Dakle svi tupi ili svi ostri, a za razdvajanje je potrebna kabina i dvostruke klapne.
Za slicnu cenu mozes kupiti Consonu (bolje resenje) ili Deliciu Choral 5 i 6 (bolje 5). One imaju kabinu ali ne tako dobru klavijaturu kao Hohner. Consona ima jace basove i izdvojen registar sopran u odnosu na Deliciju.
dobarsammomak
Nema harmoniku
Pridružio se: 07 Feb 2020, 12:29

Post od dobarsammomak »

Atlantic 4 sam imao, dobra klavijatura ali je cena za tu harmoniku na ovom oglasu poprilicno visoka. ja sam moju prodao za 500e , nije bila bog zna sta vizuelno ali je radilo sve na njoj. Znaci preko 700 nemoj za nju da das, klavijatura joj je bolja od bilo kog Weltmaistera , to da... ali opet isti ti posao kao pocetniku vrsi. Mozes iza 500-600 da nadjes nesto od 96 basova i da budes zadovoljan. A ako oces da das 1000eur onda juri italijansku beskabinsku troglasnu tipa Sonola Acusta ( sto je isto sto i Guerrini student), to sam imao idealna stvar za te pare. Cene su otisle u bestraga ali mozes probati da nadjes tako nesto.
Odgovori