Excelsior harmonike
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Re: Excelsior harmonike
Kad kazem"realno za tu harmoniku" mislio sam na cijenu
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Vidim na njuškalu tri Excelsior modela 320. 980 i 914, ja bih se da sam kupac odlučio za model 980, jer je kabinska, tj. 3+2, malo gabaritnija ali ne preterano, 320 mi se ne sviđa jer je Musette (bez pikola) a ove bezkabinske sa sordinom nisu (samo moje mišljenje) ništa posebno. Koliko vidim sve tri su iste cene +- 1800 eura. Da li je to realno ili nije teško je proceniti jer sada cene harmonika luduju, ali za ovu 3+2, ako je dobra, i ako se može sa vlasnikom dogovoriti oko eventualne korekcije, to je od prilike to.
Pa tako je, 5.glas se moze i staviti van funkcije, uz poneku prerafu registara dobija se 2+2
Hvala puno na odgovoru..Slazem se da je bolje onda uzeti kabinsku za taj novac..kako god..jer mod 914 na OLXu (btw pisem iz Bosne) sam vidio cijenu 3700 KM..sto je cca 1900 eura, pa sam zato i pitao to za realno. Mada znam da je to relativno, obzirom na stanje i sta sve moze poslije da se iscacka. Ali svakako je onda bolja opcija 980. Hvala na uputama
Vidi da li je pikolo u ili van kabine. Ako je unutar tada ima vise posla za narodnjacki melos tj. za prepravku na 2+2.
e to mi je vec malo problematicno..bas i ne znam kako vidjeti..znao bi otvorit pogledat fasene ali to vec..malo visa matematika
Sumnjam da se razumijem u to..otvorit i pogledat onako vizuelno da, a sve dalje visa matematika. Sta bi trebao gledat da to vidim?
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Model 320 nema pikolo, model 918 nema kabinu tako da ni da hoće ne može biti u istoj, a model 980 je klasika 3+2 samo je malo gabaritnija, tj, 45 tonova u primu je. Nema puno pametovanja.
Posedovao sam model 980 dok sam svirao klavirku doduse sa baritonom b grif ruski sistem, opasan instrument, ostavljao je mnoge Piginije tada na koncertima u mraku. Shvatam da ga neces koristiti za takav tip muzike ali veoma je kvalitetan instrument.
Ja cu samo dodati da Excelsior ima odlicnu klavijaturu sto je za pocetnika bitnije od tonskih nijansi. Za kucnu upotrebu ne smeta sto je gabaritnija.