Excelsior harmonike
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Re: Excelsior harmonike
Jel neko zna koje su tonove stavljali u te Excelsior harmonike konkretno ovaj 980 model 3+2 izuzetno me zanima ako neko zna?
Hvala svakako na komentarima i savijetima..potrazit cu ovaj model.980 negdje da pogledam..slazem se Koca da nije btan taj gabarit trenutno vec upravo klavijatura sto kvalitetnija, i da iz to novca izvucem sto vise u tom.smislu generalno kvalitete. Hvala svima jos jednom..vrhunska ste ekipa
Погледај обавезно и "прерађене" Гверини и Далапе хармонике. Пуно их је из Скандинавије стигло код нас.dimnjacar napisao: ↑04 Jan 2024, 22:52 Hvala svakako na komentarima i savijetima..potrazit cu ovaj model.980 negdje da pogledam..slazem se Koca da nije btan taj gabarit trenutno vec upravo klavijatura sto kvalitetnija, i da iz to novca izvucem sto vise u tom.smislu generalno kvalitete. Hvala svima jos jednom..vrhunska ste ekipa
Данас може за разумну лову да се нађе изузетан инструмент (уколико је прерада добро изведена). Препоручујем да за то консултујеш неког доброг мајстора.
Sto se tice prerada, moras imati mnogo pažnje prema klavijaturi i moras povesti nekoga pouzdanog sa sobom. Najvise bi obratio paznje na Diwall prerade.
Mozda je malo daleko ali mozda mozes naci nesto i kod Zeljka Damnjanovica koji se bavi prodajom raznoraznih sto preradjenih sto klavirnih fabricki... Mada on ima pretežno dugmetare.
Takodje prati oglase salji ovde ako ti nesto drugo zapadne za oko, mislim da u tom cenovnom rangu Excelsiora moze i neki Morbidoni(Dega) da se uzme ili Elka dobra takodje...
Mozda je malo daleko ali mozda mozes naci nesto i kod Zeljka Damnjanovica koji se bavi prodajom raznoraznih sto preradjenih sto klavirnih fabricki... Mada on ima pretežno dugmetare.
Takodje prati oglase salji ovde ako ti nesto drugo zapadne za oko, mislim da u tom cenovnom rangu Excelsiora moze i neki Morbidoni(Dega) da se uzme ili Elka dobra takodje...
Sada sam gledao cene Morbidonija Dege Elke i video da su daleko izvan ranga moje izvinjenje.
Ljudi hvala puno na svjetima. Odlucio sam da cu se ipak drzati neceg "fabricki složenog"..za sad ne bi ulazio u prerade. Btw gledao sam jednu Elku ali mi je van budzeta trenutno tako da tu sam otprilike oko ovog nekog ranga i budzeta..javim se ako nabasam na sta drugo s pitanjima svakako..
Pa drug kako si odustao a nisi probao Excelsior, sa cim ces posle uporedjivati, a teorijski nisi potkovan. Ja sam pricao o necem idealnom a nije potrebno ako si pocetnik, a s druge strane nije ni skupo to sto sam predloziio 100e cca. To je nista koliko ces imati za doradu prosecno odrzavane harmonike npr ako ces stimovati. Nastimanu kupis od majstora ali je i cena veca, sve ima svoje, rad registra, sjaj, dihtacija... uvek ima sta da se radi i ako je fabricko.
Probaj pa imas i Weltm. Cantusa 2+2 kod koje obavezno moras odraditi klavijaturu da bi bila problizno Excelsioru. To je za naprednije svirace opet ne za pocetnike. To je ispod 2000e. Preko tog iznosa imas Supitu sa 1.klasom Bugari tonova koje su oko 2500 +,- neku stotku, zavisno od stanja i ulaganja. Tako ako ne mozes da probas bar poslusaj snimke. "Od gledanja nema selameta" rece Mica Trofrtaljka u poznatom filmu.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Ako sam dobro skapirao, ti si pričao o preradi registara, a čovek je hteo reći da je odustao od prerada u smislu, sa dugmetara C-driffova i te vrste intervencija. Nek me demantuje ako grešim. Velikou pozdraou!!Koca napisao: ↑06 Jan 2024, 11:49 Pa drug kako si odustao a nisi probao Excelsior, sa cim ces posle uporedjivati, a teorijski nisi potkovan. Ja sam pricao o necem idealnom a nije potrebno ako si pocetnik, a s druge strane nije ni skupo to sto sam predloziio 100e cca. To je nista koliko ces imati za doradu prosecno odrzavane harmonike npr ako ces stimovati. Nastimanu kupis od majstora ali je i cena veca, sve ima svoje, rad registra, sjaj, dihtacija... uvek ima sta da se radi i ako je fabricko.
Tako je, vidi se i iz cene da se ne radi o velikom poduhvatu. 5.glas je suvisan bar za marodnu muziku samo povecava tremolo.