Pa onda u svakom slučaju (moje mišljenje) da uzme Supitu nego Cantus. Ako naleti da je dobar primerak i realnu cenu, supite su Ok. 'armunike. Moj jedan ortak koji doduše sad svira Guerrinku, ali mu je tu istu Guerrinku zaradila Supita.Koca napisao: ↑06 Jan 2024, 12:01 Probaj pa imas i Weltm. Cantusa 2+2 kod koje obavezno moras odraditi klavijaturu da bi bila problizno Excelsioru. To je za naprednije svirace opet ne za pocetnike. To je ispod 2000e. Preko tog iznosa imas Supitu sa 1.klasom Bugari tonova koje su oko 2500 +,- neku stotku, zavisno od stanja i ulaganja. Tako ako ne mozes da probas bar poslusaj snimke. "Od gledanja nema selameta" rece Mica Trofrtaljka u poznatom filmu.
Excelsior harmonike
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Re: Excelsior harmonike
Супита је, за мање паре, изванредан инструмент!!
У Румунији је све што ваља на Супити одсвирано.
У Румунији је све што ваља на Супити одсвирано.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
Ozbiljno ga roka ovaj Budala hehe.
Prava skola za nekog ko hoce da udje u svet Rumunije, obuhvaceni predudari, vezni trileri, tercni, sve karakteristike ciste Rumunije.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
Iskreno. Poštujem taj stil i znam da je zahtevan za sviranje. Ali nikad nisam voleo taj fazon svirke. Samo domaće i ex Yu rok. Doduše kao mlađi, i to sam samo slušao, za opuštanje i odmaranje od narodnjaka kad preforsiram. Sa svirkama pa počnu da cure trileri iz ušiju hehe.
Ja od kako sam napisao zadnju objavu uzeo da skidam tu horu i skinuo sam, poslacu snimak u strofu ako budem zadovoljan
Bez demanta tako je..Excelsior ostaje opcija i prerada registara..dugmetarac78 napisao: ↑06 Jan 2024, 15:23Ako sam dobro skapirao, ti si pričao o preradi registara, a čovek je hteo reći da je odustao od prerada u smislu, sa dugmetara C-driffova i te vrste intervencija. Nek me demantuje ako grešim. Velikou pozdraou!!Koca napisao: ↑06 Jan 2024, 11:49 Pa drug kako si odustao a nisi probao Excelsior, sa cim ces posle uporedjivati, a teorijski nisi potkovan. Ja sam pricao o necem idealnom a nije potrebno ako si pocetnik, a s druge strane nije ni skupo to sto sam predloziio 100e cca. To je nista koliko ces imati za doradu prosecno odrzavane harmonike npr ako ces stimovati. Nastimanu kupis od majstora ali je i cena veca, sve ima svoje, rad registra, sjaj, dihtacija... uvek ima sta da se radi i ako je fabricko.
Također, zelio bih čestitati Božić svima koji slave.
Mir Božiji, Hristos se rodi!
Mir Božiji, Hristos se rodi!
-
- Nema harmoniku
- Pridružio se: 03 Sep 2022, 21:28
Pozdrav!
Imao bi jedno pitanje. Cuo sam par puta na snimcima kako umiljato zvuci AC Model. Imam mogucnost da probam novu AC Symphony Gold. Imali li neko od vas iskustva sa AC modelima? Imaju 6 glasova u basu? Hvala unaprijed!
Imao bi jedno pitanje. Cuo sam par puta na snimcima kako umiljato zvuci AC Model. Imam mogucnost da probam novu AC Symphony Gold. Imali li neko od vas iskustva sa AC modelima? Imaju 6 glasova u basu? Hvala unaprijed!