alibaba40 napisao:Hvala SkylionM na podrsci , ali mene niko ne dira nego malo me napadaju, ali nema veze , ja sam samo citirao ono sto su mi ti ljudi rekli to jest poznati Harmonikasi i majstori koji imaju svoje servise ja ih ne bih ovdje imenovao iz vise razloga.Nisam dobar harmonikas, nisam dobar muzicar, nisam nikada drzao Rolanda na grudima,iz tih razloga sam isao od vrata do vrata i raspitivao se o takvim harmonikama , znaci isao sam kod ljudi koje imaju svoje skole,da napomenem nisam na prostorima ex yuge zivim vani gdje je izbor veliki i dobio sam jako lose odgovore to jest SMECE koje meni pripisuju.Oni su uptrijebili tu rijec smece koju sam ja samo prenio ovdje na forum i zbog koje sam ja bio izresetan od pojedinaca.Ti si u svom postu super sve obrazlozio., I ja bi je daleko od toga volio imati za igracku, ali porediti elektroniku sa akustikom suvisno je o tome debatisati jer neki ljudi ocitu ne razlikuju ta dva pojma.Pozdrav
E pa moram da prekršim obećanje da bih dobrom Alibabi odgovorio:
Prijatelju, reč "smeće" je ono što vređa ljude koji sviraju ovakav elektronski instrument, i to sam prjatelju pokušao da ti kažem! Jednostavno nije diplomatski! Isto kada bi neko ko svira isključivo elektronske harmonike tebi rekao da je tvoja Dallapa smeće (iako to nema blage veze sa istinom, ali može biti nečije ubeđenje
)...ne bi ti bilo prijatno da to čuješ, tj. pročitaš. Razumi me molim te, stvarno mislim da si mnogo "cool lik", da se tako mladalački izrazim
, samo hoću da ukažem na to kakav osećaj to može da stvori kod nekog sa kim komuniciraš ovde u pisanoj formi....
Kada bih želeo, recimo, ovo je samo hipotetički, mogao bih da navedem razloge zašto bi neko rekao za Rolanda da je "smeće", od tih autoriteta koje si obilazio. Evo, na primer, to može da kaže neki dobar majstor klasičnih harmonika koji je iznerviran što zbog elektronske harmonike ima manje posla, jer se mnogi tezgaroši okreću elektronici da bi lakše svirali tezge, (običan narod koji nije zaljubljenik u harmonike ne može da napravi razliku između zvuka, tako da je za tezgu svejedno, dok god liči na harmoniku). Taj recimo majstor, koji je zaista dobar majstor, najviše posla je i imao od tezgaroša, jer se na tezgi najviše akaju harmonike. Od nas zaljubljenika i amatera nema posla za njega jer mi u harmonike ne ulažemo...i tako, taj majstor ima sve manje posla i normalno je da kaže da je Roland smeće.
Ovo je sve hipotetički, hoću da ti objasnim koliko je razloga i motiva zašto neko može za Roland da kaže da je smeće....
Znači, možeš to da kažeš suptilnije.
Evo, moje najiskrenije mišljenje je da Roland nije smeće, to je elektronski instrument koji ima svoje mogućnosti, karakteristike, itd..jednostavno, klavijatura koja izgleda kao harmonika. Ne može se reći da je svaka klavijatura smeće, to je tehnologija koja ima svoju publiku i ljude koji to vole i kojima klavijature život znače (bilo da su u obliku klavira ili harmonike)....ali to je komercijala. I klavijature i elektronska harmonika se najbolje prodaju onima koji žive od tezge i muzike. Čak i kada vrhunski muzičar svira na elektronskom instrumentu, to radi da bi demonstrirao njegove mogućnosti, i možda zato što je dobio neko sponzorstvo od proizvođača, itd...
Ali, ne verujem da bi i jedan ozbiljan muzičar, recimo pijanista voleo da drži koncert na Rolandovoj klavijaturi umesto na pravom koncertnom klaviru. Isto tako, ja bih Roland harmoniku slušao zbog znatiželje i razonode, a kada bih voleo da čujem pravi
akustični zvuk koji mi prija, pustio bih Pavketa ili bih uzeo svoju superiorku2. Naglasio sam
akustični, jer Roland može da svira samo preko zvučnika i na struju, a klasična harmonika ima svoj
meh, svoje piskove i fasene i svoj sopstveni zvuk!!
Znači, moje mišljenje je, i konačno završavam: elektronska harmonika nije smeće, nego korisan instrument koji ima svoje karakteristike i ne bih se bunio da ga imam u kući za zanimaciju. Prava (klasična, akustična, kako god, ali JEDNA JEDINA) harmonika je instrument koji volim i koga ne bih menjao ni za kakvu elektroniku, ali za to nema ni potrebe
Tebe Alibaba puno pozdravljam i stvarno te razumem, jer neko ko iz duše ne voli harmoniku ne bi trošio svoje vreme i živce ovde na forumu, uostalom kao i ja....
Ajd, pozz svima, odjavljujem se iz ove teme