roland harmonike
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Re: roland harmonike
Velika je greota a i sramota porediti ovaj instrument sa kucnom belom tehnikom i mobilnim telefonima ali to je u nas tako svaki prosecan srbin misli da moze da bude predsednik srbije i fudbalski selektor.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Istina, jer ona nemože niti da pere veš, niti se sa njom može telefonirati, a nema ni internet. E ljudi ovo sam se samo zezao, nemoj da mi neko uzme za zlo i za ozbiljno, čisto malo da se našalimo.
Sent from my Pisaća mašina
Pozdrav svim harmonikasima.
Novi sam ovdje. Ukratko vec nekih 15tak godina ne sviram harmoniku. U Subotu stigla nova FR8x pa sam odmah probao.
Odmah da kazem da sam kao i vecina bio dosta skeptican. Ustvari otisao sam da je probam ali sigurno da je ne uzmem.
Ali na kraju ipak uzeh, jer zaista dobro radi. Prvi utisci su da je instrument odlican. Tipka jako brza i dobra za svirati.
Veliko hvala Deji Morisonu na pomoci oko setupa i objasnjenja kako se radi sa instrumentom.
Mali demo od prve noci. Ovo je fabricki Balkan set. Malo sam zabrljao na kraju ali doci ce prsti na svoje mjesto.
https://www.facebook.com/mirza.mesanovi ... 966180109/
Novi sam ovdje. Ukratko vec nekih 15tak godina ne sviram harmoniku. U Subotu stigla nova FR8x pa sam odmah probao.
Odmah da kazem da sam kao i vecina bio dosta skeptican. Ustvari otisao sam da je probam ali sigurno da je ne uzmem.
Ali na kraju ipak uzeh, jer zaista dobro radi. Prvi utisci su da je instrument odlican. Tipka jako brza i dobra za svirati.
Veliko hvala Deji Morisonu na pomoci oko setupa i objasnjenja kako se radi sa instrumentom.
Mali demo od prve noci. Ovo je fabricki Balkan set. Malo sam zabrljao na kraju ali doci ce prsti na svoje mjesto.
https://www.facebook.com/mirza.mesanovi ... 966180109/
Pitao bih poznavaoce u čemu je razlika izmedju
Fr3s i Fr3x, mislim da je model s stariji
, ima je na oglasima za 1000 evra pa me zanima koliko je to ok.
Pozdrav dragim kolegama!
Fr3s i Fr3x, mislim da je model s stariji
, ima je na oglasima za 1000 evra pa me zanima koliko je to ok.
Pozdrav dragim kolegama!
Pozdrav,imam pitanje za Roland FR 3xb , kako da prebacim sa c griff na b griff
Imas na 48, strani uputstva.
Evo ti link:
https://www.roland.com/global/support/b ... 5f6cf48e7/
Udjes u Treble Mode i odaberes br. 3 za B griff.
Zatim promenis dugmice na na desnoj strani.
Oni se odvrcu i zavrcu i tako biras pozicije belih i crnih.
Evo ti link:
https://www.roland.com/global/support/b ... 5f6cf48e7/
Udjes u Treble Mode i odaberes br. 3 za B griff.
Zatim promenis dugmice na na desnoj strani.
Oni se odvrcu i zavrcu i tako biras pozicije belih i crnih.
-
- Šef orkestra
- Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25
Drugari jel imao neko u medjuvremenu iskustva sa ovim harmonikama? Planiram kupovinu, treba mi za neke solo nastupe, pa da cujem iskustva i preporuku za neki model. I ako neko zna postoji li fabricki B grif sestoredna dugmetara? Da li je roland fr8 x najbolji izbor?
Fabricki Sestoredna nije postojala a daleko najbolji izbor je fr4x jer fr8x skoro ima tezinu kao i akusticne harmonike. Nema velike razlike u softveru izmedju te dve s tim da naravno nijedna nema sempler vec se uzimaju fabricke boje iz kojih se pravi set. Kroz godinu dve ona drzi nekih 6 do 8 sati bateriju dok fr8x brze "jede" bateriju kroz godine....(mada se pominje nekih 8mb za wave format...) Najbolja kombinacija je kupiti fr4x petoredni jer je manja po gradji od klavirne i potom kod dobro poznatih proverenih majstora preraditi na sestoeednu... Tezina fr8x 12.1kg fr4x 8.5kg... Zvucnici su 2x10cm, ima midi moze i tako da sluzi kod kuce ili da se napravi kombinacija koja bi kidala po meni a to je Juzisound mini plus bluetooth midi risiver na fr4x jeste investicija al onda si neogranicen sa bojama takoreci. Gledaj da obavezno kada kupujes kupis sa adapterom jer se tesko nalazi na istoj amperazi adapter, dzekovi deluju univerzalno i lako za naci al nece svaki da primi. Baterija ti je u fazonu skup od 10 malih AA baterija koje su punjive.
- klavijaturac
- 16 basova
- Pridružio se: 20 Maj 2024, 14:57
Ja kupio fr4x klavirnu. Zadovoljan. Dugo nisam svirao pa sam je kupio da liječim dušu.Dallape 1960 napisao: ↑11 Maj 2024, 07:42 Drugari jel imao neko u medjuvremenu iskustva sa ovim harmonikama? Planiram kupovinu, treba mi za neke solo nastupe, pa da cujem iskustva i preporuku za neki model. I ako neko zna postoji li fabricki B grif sestoredna dugmetara? Da li je roland fr8 x najbolji izbor?
Inače ne mora nužno fr8x, jer je teža i ima par dirki više a u suštini se radi o skoro pa istom instrumentu (motherboard, zvuk, dirka). Takođe, dosta je skuplja. Za moju fr4x sam kupio li-io baterije spakovane sa elektronikom i punjačem pa mi traje od 8 do 10 sati. Spakovao mi čovjek u Rumi. Na lijevoj ruci uglavnom palim bas kontru a ponekad dodam i bubanj. Lijepo to zvuči.
ps: Inače, ovo je moj prvi post. Koristim priliku da pozdravim sve drugare na ovom forumu! Nadam se lijepim temama i razgovorima......