Posto zaista ne volim da pricam napamet o nicemu ja sam evo juce posetio rolandovu prodavnicu u bg i otisao da probam FR3.jer sam ipak smatrao da treba da se upoznam sa necim pre nego sto pocnem da ga hvalim ili kudim i na osnovu onoga sto sam video mogu da saopstim sledece.
kao prvo boje i setovi koji su integrisani su verovali ili ne na veoma zavidnom nivou,znaci kad ne gledate u instrument necete prepoznati o cemu se radi,kao drugo meh funkcionise apsolutno kao i na pravoj harmonici znaci razlike nema,kao trece o tezini ne smem ni da pomenem jer je glupo lagana je kao pero,klavijatura meka,plitka i brza savrseno,ne mojte pricati da je nemoguce iz nje izvuci dusu jer to nije tacno znaci sve sto moze da se odsvira sa klasicnom harmonikom moze i sa njom,e sad razlika je u tome sto ovde mogu da se dodaju neke orkestarske boje pa to zvuci super ima se osecaj kao da svira orkestar,po meni jedina mana ovoga jeste cena jer cena od 2600E je prevelika budimo realni te pare ko bude dao za to nikada ih nece vise dobiti sto znaci da je mnogo pametnije kupiti klasicnu harmoniku za te novce jer klasika je klasika i nikada nije na gubitku,mada i oko toga mozemo polemisati jer ako neko kupuje rolanda da bi radio i zaradio sa njom realno bas ga briga da li ce i za koliko ce je kasnije prodati i na kraju pogledajte ovo mislim da je posle toga glupo dalje porediti
https://www.youtube.com/watch?v=iKXcdpgoDDI