DALLAPÉ
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Re: DALLAPÉ
Ukoliko budes prodavao nekad, voleo bih da se javis, zainteresovan sam. Pozdrav.
Hvala na ispravci, video sam i ja posle al nisam uspeo da ispravim, jer ja njih dve smatram kao jedan model, medjutim ne bi trebalo tako.
Hvala na ispravci, video sam i ja posle al nisam uspeo da ispravim, jer ja njih dve smatram kao jedan model, medjutim ne bi trebalo tako.
-
- Šef orkestra
- Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25
Dugmetarac78 za Maximu b garantujem iz prve ruke. Evo je kod mene u kuci, 58 godiste. Jede zivu decu, a bgm i odrasle 
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Ma opasne harmonike, po meni na samom vrhu, pošto smo mi već dugo poznanici preko ovog foruma, sigurno znaš da sam ja Dallape fanatik...hehe, a te dve maxime što sam imao, jedna je bila malo starija, od one druge, jedino na toj starijoj mi se nisu baš dopadali dugmići, onaj stari tip, znaš o čemu pričam, ali sve ostalo su obe bile "Smrt u boji" Koča zna kakvi su to primerci bili.Dallape 1960 napisao: ↑17 Jun 2023, 03:41 Dugmetarac78 za Maximu b garantujem iz prve ruke. Evo je kod mene u kuci, 58 godiste. Jede zivu decu, a bgm i odrasle![]()
-
- Šef orkestra
Znam
Na mojoj su prim dugmad zamenjena, a bas su ostala izvorna, zuta sa fabricki umetnutim cirkonom u svako sto me je u pocetku nerviralo, ali sada mi je ok 
-
- Šef orkestra
I dugme za ispustanje vazduha je napred u kosini gde se zavrsavaju basovi, crno, veliko unikatnog izgleda bas, to nisam vidjao ranije..
Džoga, bila je na prodaju jedan kratak period, jer sam prestao da sviram, pa mi je bilo zao da harmonika stoji. Vodio sam se da je bolje da je uzme neki postovalac koji ce da je svira i uziva. Sad je prosviram ponekad samo, ali mi nesto ne da da je prodam
Ako se ikada odlucim da je prodam, obavesticu clanove foruma, jer bih voleo da kupac bude zaljubljenik u instrument.
Samo da se nadovezem na dugmetarac78 i Dallape 1960 - taj materijal se zove sedef, potice od skoljki. Tada skupocen, da bi harmonika delovala raskosnije, Dallape stavlja sedefastu dugmad, narocito u tom periodu. Pa tako dugmad cesto moze da bude ljubicasto-roze umesto crne i zuta umesto bele boje, zavisno od sedefa koji je u tom trenutku mogao da nabavi.
Inace, vreme je pokazalo da taj materijal uopste nije dugotrajan, a sklon je i pucanju, i nekoj vrsti oksidacije, a najinteresantnije je sto se "trosi". Pa tako na harmonikama koje su stare preko 50 god, a ove i preko 70, cesto se vidi udubljena ili istanjena dugmad od prstiju koji su decenijama tukli po istim
Verujem da ste ovo znali, ali mozda nekome ko nije znao ovo bude interesantan podatak. Sa ove distance, plasticna dugmad su ipak mnogo prakticnija. Pozdrav!

Ako se ikada odlucim da je prodam, obavesticu clanove foruma, jer bih voleo da kupac bude zaljubljenik u instrument.
Samo da se nadovezem na dugmetarac78 i Dallape 1960 - taj materijal se zove sedef, potice od skoljki. Tada skupocen, da bi harmonika delovala raskosnije, Dallape stavlja sedefastu dugmad, narocito u tom periodu. Pa tako dugmad cesto moze da bude ljubicasto-roze umesto crne i zuta umesto bele boje, zavisno od sedefa koji je u tom trenutku mogao da nabavi.
Inace, vreme je pokazalo da taj materijal uopste nije dugotrajan, a sklon je i pucanju, i nekoj vrsti oksidacije, a najinteresantnije je sto se "trosi". Pa tako na harmonikama koje su stare preko 50 god, a ove i preko 70, cesto se vidi udubljena ili istanjena dugmad od prstiju koji su decenijama tukli po istim

Verujem da ste ovo znali, ali mozda nekome ko nije znao ovo bude interesantan podatak. Sa ove distance, plasticna dugmad su ipak mnogo prakticnija. Pozdrav!
Hvala na odgovoru zex, ako bilo ko zna nekog da prodaje neku dallapu slicnih godina, rado bih voleo da pogledam i probam a naravno kupim, sviram piginija 55 petorednu za klasicnu, a nesto bi mi trebalo za narodnu a hocu da nadjem nesto sto valja mojim usima i sto vredi imati sto se kaze za vijek i vijekova.
Danas sam upravo gledao kod jednog majstora Dallape ali me tonski nije zadovoljila a i posle kad sam video kakva je prica unutra blago sam se razocarao. Ali eto idemo dalje trazimo.
Znam da sam malo sisao sa teme ali nemojte mi zameriti.
Danas sam upravo gledao kod jednog majstora Dallape ali me tonski nije zadovoljila a i posle kad sam video kakva je prica unutra blago sam se razocarao. Ali eto idemo dalje trazimo.
Znam da sam malo sisao sa teme ali nemojte mi zameriti.
-
- Šef orkestra
Probao sam juce uporedno moju Maximu B i Bugari neki model 2+2 nmg da se setim tacno modela.. samo cu napisat..
koliko su ljudi odlepili sa cenama i kriterijumima. Nebih dao moju Dallape za 4 one bogaljije. Mislim da stvarno ljudi koji imaju ozbiljne instrumente treba da ih cuvaju kao oci u glavi.

-
- Šef orkestra
Ma nigde veze.. kratko i jasno smejurija..