Kada je Narodni orkestar RTS-a najbolje zvucao? [Anketa]
Re: Kada je Narodni orkestar RTS-a najbolje zvucao? [Anketa]
Skinuo sam ga odavno al si me bacio u dilemu sa prstoredom za 4 deo pa ga sad sklapam na razne nacine da vidim sta bi islo najbolje
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Dobra zamisao, uz vezbu i moze da se postigne...
Dzoga idi u originalnom tonalitetu 4.deo u osnovnim redovima, raspored je isti i za klavirnu i dugmetaru i isti efekat tj. brzina. Jedina mana je sto cini mi se na klavirnoj moze samo jos iz jednog tonaliteta, ostali ne pasu. E sad Dugmetarc ovaj jaran ide i 1. deo Mitraljeza duplo, sto ne bi islo na klavirci.
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Tu imamo isti ton u osnovnom i pomocnom redu i verovatno (nisam probao) se koriste oba i da to posle vezbanja legne. Takodje je izazov 2. deo Prstolomke koji isto moze u duplikatu cak je tako i napisano u notnim zapisima, a moze i na klavirnoj, no gubi se na brzini jer saka naizmenicno rotira gore-dole. Mada je Kemis prva 4 ukrasa odradio pojednostavljeno, nisu 4 trilera, nego mordent pa triler pa opet to isto koji su na istim notama a nakon toga ostatak ide samo sa tilerima. Ako se nastavi niz isto kao prva 4 onda se ne gubi na brzini na klavirci. Naravno pricam samo o dugmetarskom rasporedu.
- Administrator
- ADMINISTRATOR
- Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00
- Kontakt:
Bojim se da smo dosta pobegli od teme, otvorite novu temu u "Praktični deo" i tamo nastavite ovu diskusiju
Slazem se pobegli smo od teme, Bane DJokic u tom snimku Narodnog orkestra RTS uzivo svira duplo sto sam primetio po rasporedu prstiju, e onda smo se nadovezali na tu temu...Tako da je za sve kriv Bane DJokic Ja sam zavrsio sa tom temom, ostali, nastavak u Prakticnom delu koga interesuje tehnika sviranja.
@aleksandarserdza5234
пре 7 месеци
1981
7
Одговори
1 одговор
@vaks2l
пре 6 месеци
Ipak dvije godine kasnije, 1983. godina.
Ovo je iskopirano, neko je lajkovao dosao do podatka da je 1983. Moguce.
пре 7 месеци
1981
7
Одговори
1 одговор
@vaks2l
пре 6 месеци
Ipak dvije godine kasnije, 1983. godina.
Ovo je iskopirano, neko je lajkovao dosao do podatka da je 1983. Moguce.