Promjena funkcije bočnog master registra

O konstrukcionim i tehničkim rešenjima harmonike, delovi i oprema, kvarovi, popravke i servisiranje, ozvučavanje.
Odgovori
Korisnikov avatar
klavijaturac
16 basova
16 basova
Pridružio se: 20 Maj 2024, 14:57

Promjena funkcije bočnog master registra

Post od klavijaturac »

Da li je tehnički moguća promjena funkcije bočnog master registra?
Ja bi tu postavio malu kabinu (klarinet il šta već), obzirom da taj najviše koristim isto ko Rumun.
Dallape Supermaestro Rämjes
Roland FR-4x V-Accordion
:svirac:
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Promjena funkcije bočnog master registra

Post od Koca »

Moguce je.
Korisnikov avatar
sampionce
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 04 Feb 2012, 22:41

Post od sampionce »

На већини мојих хармоника (тамо где то постоји) ми је брадни регистар прерађен у ”велику кабину”, а бочни мастер у Орган. То ми највише и треба од тих позиција.
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra

Post od Koca »

Cesta je praksa da se pikolo transformise u neki drugi registar, pa bi u tom slucaju kod guerinskog automata basson bio 1. i poslednji registar sto je jednostavnije od pretvaranja mastera u basson jer ima vise posla, a imas ga onda na 2 mesta.
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 14 Jun 2018, 10:29
Kontakt:

Post od Džoga »

Nekada se u Dallape koliko znam fabrici moglo birati tojest napomenuti u specifikaciji koji hocete registar pod bradom, takodje se moglo birati opcija za vise vradnih registara, maksimalno 3 je moglo biti sa tim da se ovaj prvi jelte logicno podrazumeva, opcija za biranje registra kostala je 50d.m dok je dodavanje po registru kostalo 100d.m....

Tako da sam prilicno siguran da uz dobrog majstora mozes da zavrsis posao, na mojoj dallape 58god je u fabrici trazeno da bradni bude Harmonium dakle slicno masteru samo bez Pikola.

Mosa Djordjevic kojeg je sampionce istrazivao skoro u nekoj temi imao je naviku da kada pravi dallape 2+2 zadrzi automate od 993a te je malu kabinu cesto stavljao u bradni registar a od zadnjeg drugog(donjeg mastera) stavljao mutavi bandon. Takodje sve po zelji samog kupca.

A od mene jedno pitanje, zasto skoro nijedna guerrini dallape uopsteno šestoredne dugmetare nemaju bocni registar cak sam gledao ni po narudzbi nisu ugradjivali, postoji li neki problem pri ugradnji ili jednostavno nisu hteli da se muce?
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra

Post od Koca »

Nemaju master sa strane da bi se imao pristup tastaturi od ispod. Nego harmonijum ima pikolo. Ti onda imas accordeon.
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Kontakt:

Post od Džoga »

Kod mene je onda zeznuta ova plocica sa nazivima kad je neko radio, to sam primetio i pre da je izmesana al nije mi nista pravilo problem

https://ibb.co/DWZt45g
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra

Post od Koca »

Tako je oznake nisu original.
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Kontakt:

Post od Džoga »

Treba da se preceslja malo tastatura od silnog sviranja pocele su da se odlepljuju dugmici, tako da uz to cu videti da se i ovo sredi da se pokusaju naci bolje oznake, inace nije njen fabricki automat, stavljen je nov, stari je inace imao one krupne registre, to najbolje znaju Zex i Dugmetarac.
Odgovori