Korg Fisa Suprema

Sve o različitim markama i modelima harmonika, o proizvodjačima i fabrikama, opšte karakteristike instrumenata.
Pravila foruma
Molimo držite se teme. Prilikom odgovaranja na temu pišite o harmonici (modelu) koja je predmet teme. Sve ostale poruke biće obrisane ili premeštene.
Korisnikov avatar
klavijaturac
16 basova
16 basova
Pridružio se: 20 Maj 2024, 14:57

Korg Fisa Suprema

Post od klavijaturac »

Eto bilo je samo pitanje sekundi pa da se i KORG uključi u igru!

Slika

https://www.korg.com/us/products/synthe ... a_suprema/

https://www.youtube.com/watch?v=TucU4t3IDAg
Dallape Supermaestro Rämjes
Roland FR-4x V-Accordion
:svirac:
Korisnikov avatar
sampionce
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 04 Feb 2012, 22:41

Re: Korg Fisa Suprema

Post od sampionce »

Тужно... :(

Каква регресија!

Од 60-их прошлог века (али и миленијума) и ”ремек-дела” хармонике и (нама познатих) модела за-сва-времена Сетимио Сопрани Артист 6 и(ли) Скандали Супер 6, који су САВРШЕНСТВО у сваком смислу (акустика, конструкција, механика, естетика, итд.) до овога данас...

На крају крајева, кад смо се већ добрано издебилизовали™, зашто не и ово:
https://www.youtube.com/watch?v=EBCYvoC4muc
Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25

Post od Dallape 1960 »

Drugari imam u kuci i Rolanda i sampionku. Obe harmonike imaju svoju namenu i nespoive su i neuporedive. Ozbiljna elektronska harmonika je cudo o rukama ozbiljnog majstora i narocito za samostalni rad.. mnogo dobra kao dopuna akusticnom sastavu ko zna da je koristi. Nema potrebe uopste je porediti sa klasicnim legendarnim harmonikama.
Korisnikov avatar
klavijaturac
16 basova
16 basova
Pridružio se: 20 Maj 2024, 14:57

Post od klavijaturac »

sampionce napisao: 03 Sep 2024, 14:29 Тужно... :(

Каква регресија!

Од 60-их прошлог века (али и миленијума) и ”ремек-дела” хармонике и (нама познатих) модела за-сва-времена Сетимио Сопрани Артист 6 и(ли) Скандали Супер 6, који су САВРШЕНСТВО у сваком смислу (акустика, конструкција, механика, естетика, итд.) до овога данас...

На крају крајева, кад смо се већ добрано издебилизовали™, зашто не и ово:
https://www.youtube.com/watch?v=EBCYvoC4muc
Gdje nađe onog nesrećnika?! :D :D :D Pola Italije se okreće u grobu! :lol: :lol: :lol: :lol:
Dallape Supermaestro Rämjes
Roland FR-4x V-Accordion
:svirac:
gojko2
Nema harmoniku
Pridružio se: 08 Sep 2024, 16:07

Post od gojko2 »

Vidim da je klavirska harmonika 8000 dolara a dugmetarska verzija 8300 dolara. Jel to realno? :?
gojko2
Nema harmoniku

Post od gojko2 »

Mislim, za tu cenu ima nova vrhunska akusticna harmonika :svirac:
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 14 Jun 2018, 10:29
Kontakt:

Post od Džoga »

gojko2 napisao: 08 Sep 2024, 22:27 Vidim da je klavirska harmonika 8000 dolara a dugmetarska verzija 8300 dolara. Jel to realno? :?
Na to racunaj da je univerzalna dugmetara sa pet redi i stepenicama, to kod nas kad dodje ide na preradu i lagano jos 1000e na tu cenu da dodas :roll:
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 14 Jun 2018, 10:29
Kontakt:

Post od Džoga »

Dallape 1960 napisao: 03 Sep 2024, 14:39 Drugari imam u kuci i Rolanda i sampionku. Obe harmonike imaju svoju namenu i nespoive su i neuporedive. Ozbiljna elektronska harmonika je cudo o rukama ozbiljnog majstora i narocito za samostalni rad.. mnogo dobra kao dopuna akusticnom sastavu ko zna da je koristi. Nema potrebe uopste je porediti sa klasicnim legendarnim harmonikama.
Dallape koja je tezina tvoje elektronke one FR8X i da li osecas razliku tezine u odnosu na akusticnu? Koliko ti traju baterije?
Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25

Post od Dallape 1960 »

Pozdrav druze, mislim da bese oko 12 i nesto malo preko 100-200 kg. Definitivno je laksa za rad. Klavijatura je perfekcija. Balans tezine je jako dobar. Jako mocna spravica koja ima svoju namenu i to je to. Ja sam je nasao novu za 4200e preradjenu i ful sredjenu, sasvim slucajno i te pare bih uvek dao za nju. Mislim da je taj Limited dallape bio i u startu skuplji i da sa preradom izlazio nov sigurno preko 7000 sto je ipak previse, osim ako bas imas neku pricu i posao da brzo povratis ulozeno. Ova korg harmonika vidim da je 8000e i to c grif. Po meni iskreno previse. Ja sam trazio bugari evo zbog drvenog korpusa, ali mi je roland naleteo i eto..
gojko2
Nema harmoniku

Post od gojko2 »

Sve je to lepo mozete svirati razne instrumente ali nikad ne moze vrediti kao klasicna harmonika
Odgovori