Sopran kažeš? Pa ako se samo od jednom razštimao, pogledaj prvo da li stoji u svom ležištu kako treba, da se nije malo pomerio iz voska, i da nije otpala kožica. Mislim ona kožica na pločici , nemo' da neki misli nešto prosto.klavijaturac napisao: ↑25 Okt 2024, 10:32 Sinoć naletih na jedan ton soprana (H1) koji na jače razvlačenje ili skupljanje mijeha oscilira skoro četvrt tona na više. Mada mi i normalnom dinamikom djeluje malo raštiman.
Zna li ko šta se dešava?
Kad se razvlači meh jedan ton, kad se vraća drugi ton
- dugmetarac78
- Šef orkestra

- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Re: Kad se razvlači meh jedan ton, kad se vraća drugi ton
Sent from my Pisaća mašina
- klavijaturac
- 96 basova

- Pridružio se: 20 Maj 2024, 14:57
Ton na ravlačenju je ok. Zatvaranjem mijeha prvo je davao taj nekakav uzlazni ton. Otvorio sam i ništa nije polomljeno ili odvojeno. Malo sam pipnuo perce par puta. Sad radi ali 50% tiše. Znalo se desiti da krene tiho pa pročepi. Sad je zakucan na pola snage.
Flute registar je u pitanju.
Flute registar je u pitanju.
Dallape Supermaestro Rämjes

- dugmetarac78
- Šef orkestra

- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Prijatelju kad kažeš Flute, to ti je kombinacija klarineta i pikola, znači avaki registar je neka kombinacija nekih od četiri glasa u harmonici osim kad rade samostalno, Basson, sopran, clarinet i piccolo.. Zaključak, ako je u garnituri tonova u maloj kabini i taj ton koji te zeza, onda će ti raditi tako i u svim registrima gde se mala kabina koristi....tipa violin mizet master itd.
Sent from my Pisaća mašina
- klavijaturac
- 96 basova

Samostalan je ton. Meni na registru piše flute i to je samostalan ton. To je valjda taj sopran.

- klavijaturac
- 96 basova

Sređeno. Promjenjeni ventili i očišćeno. Podešen zazor.