Koje narodne pesme i melodije nikad ne izlaze iz mode?

Sve u vezi harmonike i muzike što ne spada u gornje podforume.
Odgovori
Korisnikov avatar
Mister K
16 basova
16 basova
Pridružio se: 01 Mar 2014, 19:23

Koje narodne pesme i melodije nikad ne izlaze iz mode?

Post od Mister K »

Narodna muzika ima ogroman repertoar, ali čini se da postoje pesme i melodije koje bez obzira na vreme, trendove i publiku – uvek ostaju aktuelne.

Koje su to narodne melodije i pesme koje nikad ne izlaze iz mode po vašem mišljenju?
Korisnikov avatar
Džoga
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 14 Jun 2018, 10:29
Kontakt:

Re: Koje narodne pesme i melodije nikad ne izlaze iz mode?

Post od Džoga »

Ukratko, to su one koje se najvise slusaju :);

Salim se, Zavisi iz kog aspekta posvecujes paznju ka tome,

Narodne pesme koje su u narodu konstantno i svaki covek bio uzivalac narodnjaka ili ne ih zna, to su pesme tipa Za Ljiljanu, Srce je moje violina, Dodji da ostarimo zajedno, Stani stani Ibar vodo, Vidovdan, Pala cuprija....

A sa druge strane imas pesme koje zna svaki covek iz unutrasnjosti za svadbe i veselja: Ozeni se brate moj, I ja i ti u vremenu tom, Dve cerke i sin, Danas majko zenis svoga sina, Ova nasa familija bas se dobro slaze, Sve sto sam steko potrosice neko itd.......

Medjutim zivimo u vremenu gde se neka jako dobra stara (CESTO nepoznata) pesma jako dobro plasira i postane popularna zahvaljujuci viralnosti drustvenih mreza.
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Re: Koje narodne pesme i melodije nikad ne izlaze iz mode?

Post od Koca »

Mićin šmek ne izlazi iz mode, naprotiv Dragi Tomić nastavlja sa izvodjenjem novih pesama u njegovom stilu i to na veliko. Evo jednog lepog kola u prepoznatljivom Mićinom stilu.

https://www.youtube.com/watch?v=WTAURpy ... AHAQ%3D%3D
Odgovori