PRERADE, Prerade, prerade...

O konstrukcionim i tehničkim rešenjima harmonike, delovi i oprema, kvarovi, popravke i servisiranje, ozvučavanje.
Korisnikov avatar
dugmetarac78
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31

Re: PRERADE, Prerade, prerade...

Post od dugmetarac78 »

Jaric_T_Zivadin napisao: 10 Mar 2020, 01:34 U pravu si dugmetarac. S tim sto je u slucaju dalape , po meni mnogo bolja opcija da se opruge skinu sa zice i namontiraju kao na "guerrini". uz dobrog majstora moze da se napravi izuzetna klavijatura. -Probao sam takve radove pok vekica i to je TO.
Znamo se hehe. Pozz druže :svirac:
Sent from my Pisaća mašina
xho
16 basova
16 basova
Pridružio se: 26 Apr 2020, 17:16

Post od xho »

svaka prerada je nuzda
bojanm
Nema harmoniku
Pridružio se: 12 Nov 2025, 10:13

Post od bojanm »

pozdrav svima,

imam decaka 6, godina, svira na Skala 32basa, dugmetara.
naucio je i prvo kolo, spaja lepo levu i desnu ruku, medjutim donja kopca je zatvorena, nema jednostavno snage da razvuce ceo meh i da ga vrati tako da samo se razvlaci u V i oke, tako mu je dok ne ojaca.

video sam jednu harmoniku, lici na Paolo Soprani 32basa ili Weltmeister Stella 32/40basova
ta harmonika je sa klavirke prepravljena na gumetaru i gledam decaka cija je, isti ko moj, mrsav, razvlaci je bez problema i napredak je mnogo bolji jer lakse barata sa instrumentom.

imam u vidu Weltmeister stella sa 40baseva, i sad me zanima preporuka gde da odnesem na prepravku i koliko bi kostala ako znate?

Hvala unapred
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Post od Koca »

Da se prepravi na dugmetaru? Ne znam sto ne bi kupio dugmetaru?
bojanm
Nema harmoniku
Pridružio se: 12 Nov 2025, 10:13

Post od bojanm »

nema tako male, a napisao sam u opisu, imam skalu 32 basa, ali treba mi manja.
Koca
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 01 Jan 1970, 01:00

Post od Koca »

Ne znam odakle si, ima dosta majstora koji to rade ali po meni je totalno neisplativo. Jesi li pokusao da mu okacis kajseve o naslon stolice? Ako naravno ima nastavke od zadnjih nogu koji strce gore bocno od naslona ako me razumes.
Dallape 1960
Šef orkestra
Šef orkestra
Pridružio se: 27 Maj 2011, 21:25

Post od Dallape 1960 »

Pozdrav druze, jel sin uci kod tebe ili ide negde na casove? Izvini pitam iz razloga jer bi po meni pre trebalo da poradi neko sa njim na tehnici razvlacenja i skupljanja meha, mislim da ce mu puno olaksati. Mislim da mu to pravi problem.
Odgovori