d c b a g f g gis a tr zabica na f sa fis vezes na es i zabica d es d
To je fazon koji su prvo koristili momci iz orkestra Bokija Milosevica, Endzi i Nenad,
Mozes sumadijski standardno A dur triler na A onda smena isto A pa na e nize gis a h cis
takodje uvod u neko kolce standardno a dur triler na cis sa d pa h cis d dis i triler e fis e dis e (imam jednu foricu za ovo koja i nije forica al prodjes malo kroz fis mol h7 e7 i vratis a cisto da oplemenis uvod...
Mozes kao kemis a e gis a h cis d dis e gis a pa akord razlaganje e cis a i onda triler cis d cis i isto ovo kao gore. Ovo ti je iz pesme dobar sam momak fora....
Mozes kemisev prelaz cuveni iz lazem sebe samo ako si klavirac moraces da se lomis za druge tonalitete, ulaz u d mol pasaz, cis d dis e f fis g fis f e dis d (cis e g b umanjeni) a as (g b cis e umanjeni takodje) g f e d i mozes foricu kao u zal saban e d cis e (f samo zahvatis a pre toga e zadrzis malo) i d potvrdis. Takodje tu mozes posle u pesmi da koristis u drugom delu forspila akorde koje kemis razlaze u kroz a mol i dalje (dooobro obratiti paznju na skokove i ritam
Mozes kao kika u topcini tu ima dve fore na 1:43(prelaz za kolo) 1:49(vlaski motivi) 1:55(skala) 2:09 (skala takodje samo malo sumadijski uoblicena da prizvuci
https://www.youtube.com/watch?v=Q_AO6lTxv6c
Za to vec malo treba duze da razgovaramo ima dosta pozarevackih trilera i vlaskih motiva opasne su to stvari
Takodje pored toga mozes koristiti za rubato uvod Jovice u Djulzulejha.... Mozes kao rumunskoj sviti razlaganje akorda od tonaliteta same kompozicije imas raznis kombinacija npr.
Imas jednu bluz skalu koju razlozis a h c cis e cis c h a ( Dejan Matic Enigma kolo Drugi deo samo za Kocu
Opet mozes Covek sa koferom u ruci prva dva takta cuveni kemisev pasaz...
Imas onu cuvenu sumadiju za oktavu gde npr sviras triler a gis a pa gis a h c cis d d za oktavu nize i opet gore triler c d c h c h
Ili naprimer kodicevski krenes uvod kao sto sam skroz gore napisao i ako sviras dugmetaru cetvrtim prstom gliss i prodjes kroz dominantni razlaganje... Ako si klavirac gliss po belim
Mozes uvod za kolo molski naprimer d mol ko sto si reko a b a g f e d triler f g f e f pa e d cis d pa d g f e pa opet f zadrzis pa uhvatis g malo brzo f na e d i razlozis d f a d f a d....
A mozes i sve u trilerima, ma moze svasta