Registri u primu ne otvaraju dobro
-
- 16 basova
- Pridružio se: 16 Jun 2023, 23:25
Registri u primu ne otvaraju dobro
Pozdrav,imam problem sa registrima,imam dallape rucni rad harmoniku iz 70 i neke,ali ima par mana i jedna od tih je da registri ne otvaraju dobro,ne uvek ali kada recimo malo sviram kabinu i posle prebacim na violinu nekad se cuje krcanje,opet napominjem ne uvek ali se ipak desava,sta bi moglo da bude,da li je moguce to resiti sam ako ne da li je popravka skupa
Re: Registri u primu ne otvaraju dobro
Klavirna ili dugmetara, postavi par slika ako mozes skini i deklu da vidimo o cemu se radi. Moguce samo da treba malo sipke da se pogledaju. Ako te mrzi da popravljas skini deklu i vidi gde su sipke, i povuci sve 3/4 zavisi koliko imas na gore to bi trebao biti master. Pa proveri dal zvuci okej.
-
- 16 basova
Hvala na brzom odgovoru,u pitanju je dugmetara otvoricu deklu sutra pa cu postaviti slike da vidimo sta je problem
-
- 16 basova
Otvorio sam ispalo je da se sipke ne povuku do kraja ako se regisar ne pritisne jako medjutim pojedini tonovi kao violina na razvlacenje ili uvlacenje ispustaju zvuk sa jos necim u pozadini kao neko blago sustanje ne znam kako da postavim sliku kad kliknem na sliku ne radi mi
-
- 16 basova
da se razumemo ton je isti i na uvlacenje i na razvoacenje ali se cuje jos nesto u pozadini
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Pisali smo i o tim problemima na forumu proteklih godina. treba da se izjednače sve poluge, tj. da vidiš koja ne otvara i ne zatvara skroz, ali uzrok tome može biti da jedna recimo ne zatvori 100% zato što neka druga zarvara preko 100% i tad kad dođe do kraja, blokira, i ne dozvoljava drugoj da zatvori, tako da je zaključak, da bi neki registar skroz zatvorio, možda treba neki drugi koji preterano zatvara samo malo otpustiti, ali ne mogu na pamet da ti govorim, drugo je kad se pregleda i uživo prekontroliše o čemu se radi.
-
- 16 basova
A ako provalim koji registar zatvara vise od 100% ili manje kako da ga ucvrstim ili olabavim?
С обзиром да смо и ми учили на овом порталу да и тебе научимо:vasic__vuk napisao: ↑18 Jun 2023, 14:07 A ako provalim koji registar zatvara vise od 100% ili manje kako da ga ucvrstim ili olabavim?
Регистар се не учвршћује нити олабављује.
Полуге, тј. жице (4, ако је у питању 4-гласна) су са једне стране везане за ротациони део који помера шпарингле (шпарингле су метални листићи који отварају/затварају отворе испод клапни... А клапне су - "Ђуро шта??"

Дакле(н)...
Уколико шпарингла НЕ затвара, онда одшрафљујеш полугу са навојем (увек иди по један окрет, не више, и проверавај) све док не дођеш до жељеног стања... И тако 4 пута - за све комбинације.
Није нуклеарна физика, али ћеш пробом доћи до жељеног резултата.
И још нешто - најважније! - БЕЗ НЕРВОЗЕ!
Da se ja pitam: " Ja ne bi ovuda proterao autobus ", a Sampionce i sam znas da se automat moze iskundaciti i krenuti naopako. Vrlo delikatna stvar, trazi veliko iskustvo. Skoro sam " poginuo" od posla sa jednim automatom registra. Nekad nece po pravilima, istrosi se materijal...
Оооооо дааа, знам још како!!
Оставио си срце на терену!
Али вредело је - однео си сва три бода кући... након пенала, ипак!
Оставио си срце на терену!

Али вредело је - однео си сва три бода кући... након пенала, ипак!