Pozdrav potrebni su mi tonovi hohner atlantic 4 de luxe
Potrebni su mi sva 4 glasa u primu i isto tako i bas tonovi,
Isto tako i registar od iste harmonike, hvala unapred
Izvinjavam se sto tema nije u vezi sa forumom ali gde god da trazim nigde ih nema, nadam se da cu ih vamo pronaci
Potrebni tonovi
- dugmetarac78
- Šef orkestra
- Pridružio se: 31 Maj 2012, 20:31
Re: Potrebni tonovi
Prijatelju, što se riče tonova. Nije nužno da to mora biti baš iz tog modela. Tonovi se stavljaju u više marki i modela isti, ili slični, više gledaj klasu, ili kako ti zvuče, Ni sve Guerrinke nemaju iste tonove, A što se tiče registara, to ti je možda najbolja solucija da potražiš neku u krš stanju, jer da kupuješ registre ako ti treba ceo mehanizam, to je za njih preskupo, ili eventualno (ne znam kakva je situacija sa tvojim registrima) da se srvisiraju.
Ps. Imaš recimo stare Melodija harmonike koje su rađene u saradnji sa Hohnerom Model Carmen DL. Imaju nveoma dobre hohnerove tonove.

Ps. Imaš recimo stare Melodija harmonike koje su rađene u saradnji sa Hohnerom Model Carmen DL. Imaju nveoma dobre hohnerove tonove.
Sent from my Pisaća mašina
Imam hohner luciu 3, odgovara mi sto je lagana mala nego nema registar u kombinaciji basson i violin i violin i piccolo kako vec da se zovu, a posto sviram polku i cardase, zvuk hohnera mi je tu u dusi, pa bih da namontiram tonove na ovu moju postojecu da bih dobio priblizan zvuk atlanticu...
Ako bi se malo preciznije izrazio moglo bi i da se odgovori. Dakle ima li pikolo ili nema? U svakom slucaju je Lucia troglasna i ne moze biti Atlantic 4 koja je cetvoroglasna. Moze da se kalkulise sa ili bez pikolo ali da ostane troglasna. Ukratko to se i ne isplati.
Ja bih pre razmatrao kupovinu Atlantica 4 nego menjanje tonova takoreci u instrumentu, razlog tome je sto neces uspeti dobiti tj uraditi dodavanje soprana drugog glasa na tvojoj harmonici. Koliko sam ja shvatio instrument nema drugi sopran koji je neophodan za pravljenje violina... Atlantic 4 je jeftinija varijanta u svakom pogledu, jer da krenes taj tvoj poduhvat verovatno bi mogao i imperatora naci za troskove koji ce te zadesiti.
Harmonika je cetvoroglasna, hteo sam da prebacim samo registre sa atlantica, zato sto imaju kombinaciju basson violin i violin sa pikolicom...
Kako izgleda sema registra sa 4 tacke? Posto sam te pitao da li ima pikolo a nisam dobio odgovor. Ako ima 3 tacke u jednom redu i jednu tacku u drugom redu onda samo zamenom neces uraditi nista. Ako je sema u 3 reda 1,2,1 tacka onda ima pikolo pa je situacija da se moze preradom registara napraviti kominacija koja fali bez zamene registara. Postavi sliku.